(+38 067) 440-61-16
(+38 063) 769-07-26

legal.justicia

SiteHeart

Українська юридична компанія «Юстиція» створена для втілення в життя Ваших бізнес-рішень та знаходження творчого підходу до подолання складних питань.

Государственная регистрация иностранных инвестиций

20 серпеня 2014

Статутний капітал ТОВ, що містить іноземні інвестиції, необхідно завіряти усіма учасниками ТОВ з визначенням його розмірів в національній валюті. Підставою до цього є законодавство України.

Оцінка та перерахунок іноземних інвестицій в національну валюту за обмінним курсом Національного банку України здійснюється лише за згодою сторін до фактичного затвердження статуту.

Крім того, при оцінці необхідно враховувати і внески іноземних громадян в статутний капітал, які також мають бути перераховані у національній валюті України, що фіксується в статуті на момент його затвердження.

Для реєстрування інвестицій в іноземній валюті необхідно подати наступні документи:

  • Документ, в якому зазначено розмір інвестиції.
  • Інформаційне повідомлення (3 копії).
  • Документ, в якому вказана форма передачі інвестицій в іноземній валюті. Такими документами виступають договори про спільну з інвестором діяльності, концесійні контракти, установчі документи.

Інформаційне повідомлення - це документ, в якому вказана сума інвестицій. При цьому сума обов’язково надається як в іноземній валюті, так і в національній. Іноземні інвестиції перераховуються в національну валюту України. Перерахунок здійснюється за курсом Національного Банку України того дня, коли було здійснено фактичне внесення інвестицій. Без належного оформлення інформаційного повідомлення реєстрація не здійснюється.

Рішення про прийом інвестицій в іноземній валюті або відмову в реєструванні протягом 7 робочих днів приймає уповноважений орган державної реєстрації після надання повного пакета документів.

Як здійснюється перереєстрація інвестицій в іноземній валюті?

У разі якщо попередній власник інвестицій скасував існуючу реєстрацію або ж був змінний на іншу особу, необхідна перереєстрація інвестицій в іноземній валюті.

Для перереєстрації інвестицій в іноземній валюті до органів державної реєстрації слід подати такі документи:

  • Повідомлення, яке повідомить про продаж / передачу наявних інвестицій в іноземній валюті інших особам, і, відповідно, припинення детальності їх поточного власника (письмово);
  • Довідку, що підтверджує сплату всіх податків на період діяльності власника в Україні, видану Міністерством доходів і зборів в його регіоні;
  • Інформаційне повідомлення про реєстрацію інвестицій поточним власником.

Нова реєстрація включає в себе ряд заходів, що вимагають попередню подачу інформаційного повідомлення про стару реєстрації (2 копії), куди уповноважені особою буде внесена відповідна відмітка. Органи державної реєстрації також вносять до журналу обліку запис про перереєстрацію.

Як здійснюється анулювання реєстрації інвестицій в іноземній валюті?

Ануляція державної реєстрації іноземних інвестицій в Україні здійснюється в разі репатріації капіталів, вкладених за кордоном, для інвестицій всередині країни.

Для анулювання реєстрації інвестицій в іноземній валюті до органів державної реєстрації слід подати такі документи:

  • Інформаційне повідомлення про реєстрацію інвестицій поточним власником;
  • Довідку, що підтверджує сплату всіх податків на період діяльності власника в Україні, видану Міністерством доходів і зборів в його регіоні;
  • Письмове повідомлення про репатріацію (повернення, вилучення) інвестицій в іноземній валюті.
 

Персональний адвокатВаша юридична підтримка протягом року за спеціальною ціною 799 гривень на рік

Корисна інформаціякорисна інформація, щодо юридичних нюансів у повсягденних справах

Корисні посиланняпосилання на сайті адміністративних та судових установ а також на корисні інтернет-ресурси

Державна реєстраціяпослуги по реєстрації та ліквідації підприємств та організацій різних рівнів

Бланки документіву розділі зможете знайти зразки різних договорів, зразки заяв, позовів та скарг

Проблемні кредити та депозитиінформація для тих, хто має фінансові ускладнення з банками та фінансовими установами